Лекари извадиха жива риба от дробовете на дете

2012-05-28 23:07:00
Лекари извадиха жива риба от дробовете на дете
Снимка: sxc.hu

Индийски лекари спасиха живота на 12-годишно дете, след като извадиха от дробовете му попадналата там жива риба, пише “Times of India”.

 

Анил Барела играел със своите приятели в реката, преминаваща през родното им градче, когато по невнимание той глътнал една риба. Това не е рядко срещано явление сред децата в този регион и поради това момчето не изпитало никакви притеснения.

 

 

Само няколко минути по-късно обаче детето започнало да се задушава. То било откарано по спешност в местната болница, където било прегледано от опитни хирурзи и му била направена рентгенова снимка. Станало ясно, че глътнатата риба е попаднала не в хранопровода, а в белите дробове на 12-годишното момче.

 

В продължение на 45 минути хирурзите оперирали детето. В крайна сметка те успешно извадили рибата от белите му дробове. В момента Барела е в много добро състояние и се възстановява от операцията.

 

Лекарите разкриват, че не са виждали подобен случай през последните 20 години. Те също така споделят, че по време на хирургическата интервенция рибата е била все още жива.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия